Späť na Vnútroblok.
2 percentá z daní

Prečo poslať vaše 2% Mobilným záhradám?

Pretože potrebujeme Vašu pomoc pri zakladaní ďalších záhrad.
Platíte dane? Ak áno, tak máte skvelú príležitosť významne pomôcť šíreniu Mobilných záhrad v Bratislave. A bude vás to stáť len pár minút vypĺňania jednoduchých formulárov. Spojte nepríjemné s užitočným a darujte 2% z vašich daní projektu Mobilné záhrady.

V roku 2015 zakladáme Vinicu a Mobilnú záhradu na Pionierskej. A vaše 2% (či už budú znamenať nový box (35€) alebo 100 koreňov viniča (150€)) sú pre nás možnosťou zakladať viac Mobilných záhrad v Bratislave.
Prvá bola Sasinkova, druhá bude Pionierska, v roku 2016 sa vidíme možno pod vaším oknom.
Prosím pomôžte nám sa tam dostať.

Postup je jednoduchý.

Buď platíte dane ako zamestnanec (teda "platí" ich za vás zamestnávateľ - potrebujete dve superjednoduché tlačivá, ktoré vyplníte a odošlete na úrad), alebo ako fyzická osoba (teda platíte si dane sami za seba a len čosi navyše vypíšete v daňovom priznaní) alebo firma (pár kolóniek navyše v daňovom priznaní a 1,5% z daní sa môže premeniť na záhrady).

A to najlepšie nakoniec - čo s 2% z vašich daní urobíme?

Založíme predsa záhradu! Tento rok je to Pionierska ulica, kde potrebujeme zakúpiť 670 rastlín viniča (1500€) a postaviť 60 pestovacích boxov (2100€). V roku 2016 dúfame, že budeme zakladať ďalšiu záhradu. Možno práve pod vašimi oknami. A čím viac nám pomôžete (či už finančne, alebo manuálne), tým rýchlejšie budeme pokračovať pri premieňaní bratislavských prieluk na záhrady.

Ak máte akékoľvek otázky, prosím pýtajte sa - info@vnutroblok.sk


S láskou
Vnútroblok
Sandra, Michal, Katka, Peťa, Claire



Postup pre ZAMESTNANCOV

  • 1. Do 15.02.2015 (pozor, to je nedeľa!!) požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.
  • 2. Potom doneste zamestnávateľovi toto tlačivo (potvrdenie o zaplatení dane).
  • 3. Z tohto Potvrdenia si viete vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximum, čo môžete poukázať. Musí to však byť aspoň 3 €. Ak ste v roku 2014 odpracovali 40 dobrovoľníckch hodín a máte o tom potvrdenie, môžete v prospech prijímateľa poukázať 3% z Vašej zaplatenej dane. Túto podmienku spĺňajú všetci záhradkári. Prosím napíšte nám email na info@vnutroblok.sk a my vám potvrdenie obratom vystavíme.
  • 4. Do Vyhlásenia (stiahnite si ho TU) doplňte sumu, ktorú nám chcete poukázať.
  • 5. Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 30.04.2015 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.
  • 6. Daňové úrady majú 90 dní na to, aby previedli Vaše 2% na účet Vnútrobloku. Preto niekedy začiatkom leta očakávajte správy z Vnútrobloku o sume, ktorú sa nám spolu podarilo získať! :)

Tlačivá na stiahnutie: Vyhlásenie (pdf) Potvrdenie o zaplatení dane (doc)


Postup pre FYZICKÉ OSOBY

  • 1. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby. Poukázať môžete aspoň 3 € vysokú čiastku.
  • 2. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť, v prípade, že chcete peniaze poslať pre Vnútroblok a Mobilné záhrady:

    IČO: 42269385
    Právna forma: občianske združenie
    Názov: Vnútroblok
    Ulica: Zochova
    Číslo: 16/8
    PSČ: 811 03
    Obec: Bratislava

  • 3. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2015) na Váš daňový úrad (podľa Vášho bydliska) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.
  • 4. Daňové úrady majú 90 dní na to, aby previedli Vaše 2% na účet Vnútrobloku. Preto niekedy začiatkom leta očakávajte správy z Vnútrobloku o sume, ktorú sa nám spolu podarilo získať! :)

Postup pre PRÁVNICKÉ OSOBY

  • 1. Vypočítajte si Vaše 1,5% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú môžete poukázať v prospech prijímateľa, musí byť však vyššia než 8 €.
  • 2. Ak vaša firma v roku 2014 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane (zvyčajne do 31.3.2015):
  • A. nedarovala financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (akejkoľvek organizácii), tak môže poukázať iba 1,5% z dane - vyznačí v daňovom priznaní, že poukazuje iba 1,5% z dane - VYPLNÍ v časti IV. kolónku 3.
  • B. darovala financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (akejkoľvek organizácii), tak môže poukázať 2% z dane - označí v daňovom priznaní, že poukazuje 2% z dane (tak ako po minulé roky)- VYPLNÍ v časti IV. kolónky 1 a 2.
  • 3. V daňovom priznaní pre právnické osoby - Časť IV. sú už uvedené kolónky na poukázanie 1,5% (2%) z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

    IČO: 42269385
    Právna forma: občianske združenie
    Názov: Vnútroblok
    Ulica: Zochova
    Číslo: 16/8
    PSČ: 811 03
    Obec: Bratislava

  • 4. Pokiaľ ste si vybrali viac prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu a uveďte tam všetky potrebné údaje o prijímateľoch a sumu, ktorú chcete v ich prospech poukázať. V kolónke 4 uveďte, koľkým prijímateľom chcete podiel zaplatenej dane poukázať.
  • 5. Daňové priznanie doručte na Váš daňový úrad. Ten má 90 dní na to, aby previedli Vaše 2% na účet Vnútrobloku. Preto niekedy začiatkom leta očakávajte správy z Vnútrobloku o sume, ktorú sa nám spolu podarilo získať! :)
Späť na Vnútroblok.